Tervetuloa sarjakuvaostoksille!

Parker-joukkorahoitus

Parker-kannet
KVAAK Kirja ja Zum Teufel julkaisevat suomeksi kaikki neljä Darwyn Cooken piirtämää ja käsikirjoittamaa, Richard Starkin (eli Donald E. Westlaken) romaaneihin perustuvaa Parker-sarjakuvateosta runsaiden ekstrojen kera.

Kampanja-aika 22.3.–15.4.2024
Tukijoita: 313 kpl    (päivitetty 15.4.2024 klo 23.59)
Minimitavoite: 20.000 EUR
Tavoite: 28.000 EUR   25.000 EUR
Koossa: 31957 EUR    (päivitetty 15.4.2024 klo 23.59)


HUOM! MUUTOS 11.4.: Päätavoite muutettu 25 000 euroon, jonka ylittyessä kaikki osallistuneet saavat kirjoille upean kotelon, joka ei tule normaaliin myyntiin, ei edes 28 000 € alkuperäisen rajan ylittyessä.

"Sekä Donald Westlake että Darwyn Cooke olivat alansa mestareita, ja Parker on parasta sarjakuvaa mitä koskaan on tehty." - Ed Brubaker (Criminal, Reckless, Fatale)

KVAAK Kirja ja Zum Teufel julkaisevat Darwyn Cooken Parker-rikossarjakuvat kokonaisuudessaan suomeksi, kahtena kirjana. Suomenkieliset kirjat sisältävät kaikki neljä Cooken Parker-sarjakuvaromaania The Hunter, The Outfit, The Score ja Slayground sekä sarjakuvanovellit The Man with the Getaway Face ja The Seventh. Mukana on melkein kaksisataa sivua ekstroja. Teokset julkaistaan IDW-kustantamon Parker Martini Edition -aineiston pohjalta.

Parker-romaanien ja -sarjakuvien keskeiset aiheet ovat ryöstö, petos ja kosto. Parker on huippuluokan rikollinen joka ei tyydy pelkkiin pikkurötöksiin. Westlaken mukaan Parker ei myöskään koskaan ryhdy väkivaltaan vihasta vaan tarkoituksenmukaisuudesta. Mutta jos tönit Parkeria, on parempi töniä hautaan saakka, sillä toista tilaisuutta ei tule.

Kokoelmien ekstrat sisältävät mm. Ed Brubakerin ja Sean Phillipsin tekemän 17-sivuisen Parker-sarjakuvan Tomorrow and Tomorrow and Tomorrow, joka on tiettävästi aisaparin ensimmäinen yhteinen suomenkielinen julkaisu. Sean Phillips tukee henkilökohtaisesti suomenkielistä julkaisua, ja hän on tehnyt originaalipiirroksen juuri tätä kampanjaa varten.

Parker on nähty myös valkokankaalla. Kenties arvostetuin Parker-elokuva on John Boormanin ohjaama Tappajan jäljet (Point Blank) vuodelta 1967, jossa Lee Marvin esitti Parkeria. Parkerin roolissa on nähty myös Robert Duvall elokuvassa Kostaja kiven sisältä (The Outfit, 1973), Mel Gibson (Payback, 1999) ja Jason Statham (Parker, 2013).

Outfit-sivu
Huom! Kuvanäytteiden fontti ei ole lopullinen.

TEKIJÄT

Richard Stark on kuuluisan ja tuotteliaan Donald E. Westlaken (1933–2008) tunnetuin peitenimi. Vuonna 1962 hän loi mestaririkollinen Parkerin ja aloitti kirjasarjan, josta muodostui merkittävä osa rikosfiktion kaanonia. Monet Westlaken kirjoista, kuten Dortmunder-sarja, ovat humoristisia, mutta Parkereissa tarjoillaan kylmää kyytiä. Useasti palkittu Westlake sai Mystery Writers of America -yhdistyksen korkeimman tunnustuspalkinnon, Grand Masterin arvonimen vuonna 1993.

Kanadalainen Darwyn Cooke (1962–2016) tunnetaan meillä parhaiten sarjakuvateoksesta Vartijat ennen: Minuuttimiehet / Silkkiaave (Egmont, 2013. Suom. Jouko Ruokosenmäki ja Marko Kantola. Before Watchmen: Minutemen / Silk Spectre). Cooke käsikirjoitti molemmat tarinat ja piirsi niistä ensimmäisen. Syöpään menehtynyt Cooke teki pitkän uran Marvel- ja DC-yhtiöiden palveluksessa, ja hänet palkittiin useita kertoja Eisner- ja Harvey -palkinnoilla.

Parker-sarjakuvakirjat suomentaa kahdesti Herra Koipeliini -käännössarjakuvapalkinnolla palkittu Vesa Heino. Heino on suomentanut mm. KVAAK Kirjan ja Zum Teufelin julkaiseman, yli tuhatsivuisen Charleyn sota -teossarjan yhdessä Sauli Santikon kanssa. Parkerit taittaa Janne-Matti Keisala, joka vastasi myös Charleyn sota- sekä Verta ja väristyksiä -kirjojen taitosta.

Score-sivu
Huom! Kuvanäytteiden fontti ei ole lopullinen.

MINIMITAVOITESUMMA

Kampanjan minimitavoitesumma on 20.000 euroa. Parker-kirjojen tiedot tavoitteen täyttyessä:

Koko: 21 x 28 cm (eli lähes A4)
Kaksi kirjaa, yhteissivumäärä noin 720 sivua kaikkine ekstroineen
Kaksiväriset, kovakantiset ja lankasidotut

Osallistujat saavat kampanjan kautta alennuksen kirjakauppahintaan nähden, sekä Sean Phillipsin originaalipiirroksen pohjalta tehdyn numeroidun vedoksen. Kaikki Parker-kirjojen rahoittajat saavat vedoksen, eikä sitä ole mahdollista ostaa myöhemmin erikseen.

TAVOITESUMMA

Varsinainen tavoitesumma on 28.000 euroa. Summan täyttyessä teemme Parker-kirjoille suojakotelon tai suojalaatikon. Lisäbonuksia saattaa tulla rahoittajien määrän lisääntyessä!

Pidämme peukkuja että kirjat valmistuisivat jo jouluksi, mutta koska teosten kääntäminen on vasta aloitettu, on todennäköisempää saada se ulos alkuvuonna 2025. KVAAK Kirja voi kuitenkin yllättää!

MIKÄ ON KVAAK KIRJA

KVAAK Kirja auttaa joukkorahoittamaan ja julkaisemaan merkittäviä suomeksi julkaisemattomia sarjakuvakirjoja yhteistyössä eri kustantajien kanssa. Hankkeen ydinjoukko koostuu sarjakuva-alan ammattilaisista sekä aktiivisista harrastajista, jotka työskentelevät pääasiassa vastikkeetta.

KVAAK Kirjan aiemmat julkaisut:

– Pat Mills ja Joe Colquhoun: Charleyn sota 1-3 (Zum Teufel, 2023. Suomentaneet Vesa Heino ja Sauli Santikko).
– Wally Wood: Verta ja väristyksiä (Story House Egmont, 2023. Suomentanut Jouko Ruokosenmäki).
– Wallace Woodin outo maailma (Story House Egmont, 2023).
– Héctor Germán Oesterheld ja Francisco Solano López: Eternautti (Zum Teufel, 2022. Suomentanut Jarkko Sikiö).
– Héctor Germán Oesterheld ja Alberto Breccia: Eternautti 1969 (Zum Teufel, 2022. Suomentanut Jarkko Sikiö).
– Will Eisner: Dropsie Avenue – Katu Bronxissa (Sininen Jänis, 2021. Suomentanut Sauli Santikko).
– Katu Bronxissa: Sivukujat (Sininen Jänis, 2021).

VASTIKKEET

Joukkorahoituksen vastikkeina tulevat originaalipiirrokset ovat tunnettujen sarjakuvamestarien käsialaa. Saatavilla on Parker-henkisiä originaalipiirroksia seuraavilta taiteilijoilta:

Sean Phillips (Criminal, Hellblazer)
JP Ahonen (Belzebubs, Villimpi pohjola)
Ossi Hiekkala (Nimettömien hautojen maa)
Petri Hiltunen (Kalkkaro, Praedor)
Petri Hänninen (MacBeth, Geysers of Titan)
Pertti Jarla (Fingerpori)
Juho Juntunen (Poikamme musisoivat, Manala)
Sami Kivelä (Abbott, Heathens)
Mika Lietzén (Alkoholi, Death Metal)
Sami Makkonen (Kalevala, Hevosjumala)
Ville Pirinen (Ornette Birks Makkonen, Yhesti yhes paikas)
Jouko Ruokosenmäki (Viime vuonna Frankfurtissa, Voimat) Petteri Tikkanen (Black Peider, Eero)
Juba Tuomola (Viivi ja Wagner, Hurja-Hilda)


Kirjan lisäksi on mahdollista saada:

1. Tätä hanketta varten suunniteltu Parker-kirjanmerkki.

2. Tätä hanketta varten suunniteltu kaksivärinen Parker -t-paita.

3. Richard Starkin romaani Tappajan jäljet (Täysi Käsi, 2020). Suomentanut Juri Nummelin.

4. Eternautti ja Eternautti 1969. Molemmat Eternautit vain mesenaateille tehdyssä suojakotelossa. Eternautti on loppuunmyyty. Tässä kampanjassa ovat tarjolla vihoviimeiset yhteissetit (5 kpl).

5. Zum Teufelin uutuuskirjapaketti (arvo yht. n. 270 €), joka sisältää teokset:

Death Metal / Mika Lietzén
Future / Tommi Musturi
Harmaan jumalan hetki / Petri Hiltunen
Hessu-kissan kissanpäivät / Wallu Vaalio
Pimeän rihmasto / Jiipu Uusitalo
Puhumalla paras / Aapo Kukko
Slava Ukraini / Heikki Paakkanen
Suomaat / Tuomas Myllylä & Sari Sariola
Tihku / Kutikuti
Tule kanssani kulman taa / Anneli Furmark
Usagi Yojimbo 4 - Häivähdyksiä kuolemasta / Stan Sakai

Zum Teufel tarjoaa teoksille paketin kautta reilun alennuksen.

6. Suomen eturivin sarjakuvataiteilijoiden Parkerin hengessä laatimia originaalipiirroksia. Saatavilla vain 1 kpl / taiteilija.

7. Sean Phillipsin kampanjaa varten tekemä originaalipiirros.

Seuraa KVAAK Kirjaa sosiaalisessa mediassa, ja saat tietää mahdollisista lisäyllätyksistä rahoittajille. Kuka tietää mitä keksimme!

PIENTÄ PERUSINFOA

– Jos sinulla on tunnukset Turun Sarjakuvakauppaan, voit käyttää niitä tilatessasi. Kirjautuminen ei ole pakollista, vieraanakin voi ostaa.

– Alennuskoodeja ei Parker-tilausten yhteydessä saa käyttää. Myöskään "maksu noudettaessa" -vaihtoehto ei ole sallittu. Voit halutessasi kyllä valita tilaukselle noudon Turun tai Oulun myymälästä, mutta nämäkin tilaukset täytyy maksaa tilausvaiheessa.

– Tilaukset ovat postikuluttomia, paitsi t-paita yksin tilattuna. Siinä postikulut ovat 3,90 euroa. Olemme huomioineet tämän paidan hinnassa. Paidankin saa kuluitta, jos sen yhteydessä tilaa jotain muuta niin että yhteissumma ylittää postikuluttomuuden rajan 50 euroa.

– Voit hankkia niin monta vastiketta kuin haluat. Voit myös yhdistää tilaukseen muita Sarjakuvakaupan tuotteita. Postitamme saatavilla olevat tuotteet heti, ja Parker-tuotteet sitten kun ne valmistuvat.

– Kampanjaa tukeneiden nimet painetaan kirjaan. Nimen julkistamisesta kysytään erikseen lupa kaikilta rahoittajilta.

– Kirjat postitetaan tukevissa pahvilaatikoissa hyvin pakattuina, jotta ne saapuvat tukijoille hyväkuntoisina.

– JOS käy niin, että minimisummaa ei tavoiteta, rahat palautetaan osallistujille.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: petteri@sarjakuvakauppa.fi. Kenenkään ei pidä jäädä ilman näitä hienoja kirjoja!

HUOM! Tällä sivulla olevat kuvanäytteet ja fontit ovat alustavia, eivätkä edusta lopullista laatua.

Kaikki rahoitukseen osallistujat saavat Sean Phillipsin originaalin värillisestä versiosta numeroidun vedoksen:
Sean Phillipsin Parker

22 tuote(tta)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

22 tuote(tta)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Turun Sarjakuvakauppa oy
Humalistonkatu 8B, 20100 Turku
Avoinna ma–pe 11.00–18.00, la 11.00–16.00
Puh. 050 452 1088

Turun Sarjakuvakauppa Oulu
Kulttuuritalo Valve
Hallituskatu 7, 90100 Oulu
Avoinna ke–pe 12.00–18.00
Puh. 040 251 2037

Y-tunnus: 2303878-1

kauppa@sarjakuvakauppa.fi